15/ΙΟΥΝΙΟΥ/2012 «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

Άρθρο του κ. Νίκου Μπατιστάτου στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

hmerhsia_15-06-2012ΤΟ ΗΡΕΜΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η εξωστρέφεια και η αισιοδοξία είναι δυο δίδυμες πολιτικές που πρέπει να συνυπάρξουν προκειμένου οι επιχειρήσεις να βγουν από το τέλμα και την αντιεπιχειρηματική μιζέρια που ολοένα και περισσότερο καταλαμβάνει σαν απόστημα την κοινωνία μας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι η καλύτερη για εκείνους που επιθυμούν να χτίσουν τώρα την κατοικία τους, δεδομένου ότι έχουμε διατηρήσει σταθερές τις τιμές μας και με τον κλειδωμένο προϋπολογισμό που προσφέρουμε στους πελάτες μας, τους διασφαλίζουμε από οποιαδήποτε επίπτωση θα έχει στο κόστος υλικών και κατασκευής η ενδεχόμενη ασάφεια στο σχηματισμό κυβέρνησης ή άλλες αποφάσεις που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

Η εταιρεία μας εφαρμόζοντας σε πλήρη ανάπτυξη διαδικασίες εξωστρέφειας, έχει στραφεί και σε ξένες αγορές, με προεξάρχουσα αυτήν της Ρωσίας, με την οποία οι επαφές και οι συζητήσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχουμε δημιουργήσει ειδικό τμήμα επενδυτικού σχεδιασμού, πρόσληψη ρωσόφωνου προσωπικού, ενώ έχουμε το πρώτο one stop shop διευκολύνσεων για τους Ρώσους επενδυτές.

Τα projects για τα οποία οι Ρώσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον, είναι της τάξης των 200-300 κατοικιών, μεγέθη που οι ίδιοι τα θεωρούν ιδιαίτερα συνηθισμένα.

Κομβικό σημείο για άνοιγμα σε ξένες luxury αγορές, διαδραματίζει το σϊτυ του Λονδίνου κι εκεί στρέφονται παράλληλα οι προσπάθειες εξωστρέφειας της εταιρείας. Στοχεύουμε σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα αγγλικά agencies, δεδομένου ότι μέσω αυτών διακινούνται οι παραγγελίες των ισχυρών του πλούτου σε ότι αφορά τις κατοικίες στο εξωτερικό, ειδικά των Αμερικανών επενδυτών, των επενδυτών από Κατάρ και Ντουμπάι, αλλά και των Ρώσων μεγιστάνων.

Οι κατοικίες αυτές παρουσιάζουν ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό profit center, δεδομένου ότι τέτοιες πολυτελείς επαύλεις χρειάζονται τακτική συντήρηση, για την οποία οι VIP πελάτες δεν φείδονται χρημάτων, προκειμένου να αναθέσουν αυτήν τη συντήρηση στον κατ’ εξοχήν αρμόδιο να την φροντίσει, τον ίδιο τον κατασκευαστή της κατοικίας.

Είναι, όμως, απαραίτητο να υπάρξει και πάλι ένα ήρεμο κλίμα στην αγορά. Πρέπει να αρθούν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες στο ύψος των περιστάσεων, αποδίδοντας στην ελληνική επιχείρηση και τον “Έλληνα επιχειρηματία τη δυνατότητα να μπορέσει να αντιπαλέψει με τη μιζέρια, την κατήφεια, τα «λουκέτο» και τελικά τον αφανισμό της επιχειρηματικότητας. Θα ήθελα να ξαναδώ εφημερίδες που στα πρωτοσέλιδά τους δεν θα αναφέρονται στον κίνδυνο χρεοκοπίας της πατρίδας μας, αλλά σε νίκες της Εθνικής μας Ομάδας στο ποδόσφαιρο.